SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203048/022 | 3100 Salgótarján, Rákóczi út 60.

Intézmény logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

ECDL vizsga lehetőség

ECDL vizsga lehetőség


ECDL

Jelentkezés

Az ECDL vizsgára az iskola gazdasági irodájában személyesen lehet jelentkezni. Kérjük hozza magával a kitöltött vizsgakártya igénylőlapot és a díjtáblázatban megszabott regisztrációs összeget.
A vizsgakártya igénylőlap (regisztrációs lap), a vizsgára jelentkezési lap, a vizsgaidőpontok és egyéb információk az iskola honlapján az iskola gazdasági irodájában valamint Morvai Istvánnál elérhetők.
Információk e-mailben is kérhetők: morvai.gt@starjan.huFelkészülés
Az iskola ECDL vizsgaközpontja a vizsga ideje előtt 14 nappal modulvizsga időpontokat jelöl ki. Vizsgaidőpont kiírásokat a vizsgáztatóval történt előzetes egyeztetés útján is lehet kezdeményezni, de a 14 napos előre tervezést itt is be kell tartani. Vizsgára a vizsgadíj befizetésével egy időben az iskola gondnokságán lehet jelentkezni A vizsgák jelenleg a következő szoftverek segítségével tehetők: WINDOWS operációs rendszer és OFFICE irodai programcsomag elemei Internet Explorer (MS Outlook) WinZip. Más szoftverek a vizsgafeladatok elkészítésére nem használhatók (pl. DOS 6.22, vagy Norton Commander vagy Windows Commander)
A vizsga ideje 45 perc, amibe a vizsgafeladatok kiosztása és értelmezése nem tartozik bele. Áramkimaradás, hálózati hiba vagy egyéb hardverhiba idejével a tiszta munkaidőt meg kell növelni. Egy nap több modulból is lehet vizsgázni, de sikertelen vizsga esetén ugyanabból a modulból aznap vizsga már nem tehető.

Vizsga modulok

Kötelező modulok:
– Számítógépes alapismeretek,
– Szövegszerkesztés,
– Táblázatkezelés,
– Online alapismeretek

Választható modulok:
– Adatbázis-kezelés,
– Prezentáció,
– Képszerkesztés,
– Webszerkesztés,
– It biztonság,
– E-hitelesség, e-aláírás.

Vizsgaközpontunkban jelen pillanatban az It biztonság és E-hitelesség, e-aláírás modulokból nem tudunk vizsgázókat fogadni!
A modulvizsgák három éven belül tetszés szerinti sorrendben letehetők, egyéni időbeosztás szerint. Minden vizsgához 45 perc áll a vizsgázó rendelkezésére, egy napon akár több vizsga is teljesíthető. A vizsgázók a vizsgaközpontokban meglévő hardver- és szoftvereszközök közül maguk is választhatnak.
A teljes ECDL bizonyítvány megszerzéséhez 7 modulvizsgát sikerrel kell teljesíteni. Az ECDL START bizonyítványhoz elegendő 4 – 3 kötelező és 1 szabadon választott – modulvizsgát letenni.A vizsgára való felkészüléshez a következő – az NJSZT által az ECDL szempontjából ellenőrzött és elfogadott – tananyagokat ajánljuk: ECDL oktatóanyag; Példatár és megoldások (5. kiadás) – multimédiás CD-ROM, KREA Kft. ECDL oktatócsomag – multimédiás CD-ROM, SZÁMALK Informatika Rt. Cél az ECDL – tankönyvsorozat, SZÜV Rt. Egyedül is megy – tankönyvsorozat, Kossuth Kiadó

Díjszabás

DIÁK, érvényes diákigazolvánnyal rendelkezőknek:
Regisztráció, ECDL Select vizsgakártya (7 modulos): 5500 Ft
Regisztráció, ECDL Select START vizsgakártya (4 modulos): 4500 Ft
Vizsgadíj modulonként: 1700 Ft

NEM DIÁK, érvényes diákigazolvánnyal nem rendelkezőknek
Regisztráció, ECDL Select vizsgakártya (7 modulos): 7500 Ft
Regisztráció, ECDL Select START vizsgakártya (4 modulos): 6000 Ft
Vizsgadíj modulonként: 3000 Ft

ECDL és az érettségi

Az Oktatási Minisztérium és az NJSZT ECDL Irodája közötti megállapodás értelmében a 2004/2005-ös tanévtõl kezdve az emelt vagy középszintû informatikai érettségi vizsgát jelesre teljesítõk további vizsga nélkül, a mindenkori legkedvezményesebb regisztrációs díj befizetése ellenében igényelhetik az ECDL-bizonyítványt. Az ECDL-bizonyítvány igénylésére az érettségi bizonyítvány megszerzésétõl számított két éven belül van lehetõség, az igénylés menete pedig a következõ:
1. Töltse ki a regisztrációs lapot és az érettségi bizonyítvány fénymásolatával együtt postai úton küldje meg az ECDL Irodának “ECDL érettségi” jeligével.
2. A regisztrációs díjról a számlát/csekket a fenti dokumentumok beérkezését követõen állítjuk ki és postázzuk.
3. Fizesse be a regisztrációs díjat (5500 Ft) az általunk küldött csekken. A befizetett csekk másolatát postai úton vagy faxon vagy e-mailen keresztül küldje meg az ECDL Irodának.
Címünk: Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, 1054 Báthori utca 16. Tel.: 06 1 472-27-10, fax.: 06 1 472 27 28, e-mail: ecdl.adminisztracio@njszt.hu
4. A bizonyítványt a befizetést igazoló csekkmásolat beérkezésétõl számított 4-6 héten belül postán, ajánlva küldjük meg.

    Jelentkezés

Letöltés

    Regisztráció

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum


Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum

3100 Salgótarján, Rákóczi út 60.

Telefon: +36/32-411 044

E-mail: titkarsag@stromfeld-nmszc.hu

OM azonosító: 203048/022

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001294/2015, E/2020/000161


2024 Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum